Een korte introductie

VanosRepair is gespecialiseerd in BMW VANOS revisie, leverancier van alle mogelijke VANOS revisie sets en hét adres voor diverse BMW onderdelen tegen een scherpe prijs. Wij staan voor betrouwbaarheid en leveren alleen onderdelen van goede kwaliteit zoals BMW origineel, Beisan Systems, Elring, FEBI Bilstein, Victor Reinz en ga zo maar door.

Bij VanosRepair hoeft u niet te twijfelen welk merk u moet kiezen en of dit de juiste keuze is. Wij hebben voor u die selectie al gemaakt en bieden dit alles aan voor een zeer scherpe prijs.

Heeft u nog een vraag of komt u er niet helemaal uit, ook dan staan wij voor u klaar. Stuur uw vraag naar info@vanosrepair.nl 

LET OP: Wij leveren geen parts uit het verre oosten. Helaas is het online aanbod van deze producten enorm en willen wij u waarschuwen voor een verkeerde of teleurstellende aankoop.

Welke VANOS heb ik?

Welke VANOS heb je nodig? Revisie uitbesteden, bekijk montage bedrijven.

Waar bent u naar opzoek?

Een greep uit ons assortiment: BMW parts, ketting en distributie sets, gereviseerde VANOS units, VANOS revisie sets, nieuwe VANOS units, magneet kleppen en solenoids, pakkingen, keerringen, DISA revisie sets, carter ventilatie PCV, bobines, kleppendeksels, diverse revisie sets, O-ringen, Timing gereedschap, VANOS gereedschap.

Een korte uitleg over VANOS

WAT IS EEN VANOS?

De BMW VANOS (Variable Nockenwellen Steuerung) is een unit die zorgt voor een variabele kleptiming van de in- en/of uitlaatkleppen. Deze variabele kleptiming wordt verkregen door een verdraaiing van de nokkenas te bewerkstelligen door middel van plunjers/zuigers in combinatie met elektrisch gestuurde ventielen.

Op deze manier is BMW in staat om zowel op lage als op hoge toeren de meest ideale kleptiming te genereren/nokkenas-timing te bewerkstelligen.

PROBLEMATIEK IN HET KORT

De problemen kunnen grofweg in 3 hoofdgroepen worden onderverdeeld:

✓ De plunjers/zuigers hebben een inwendige olielekkage waardoor niet meer het juiste aantal graden nokkenasverdraaiïng wordt gehaald (verminderd koppel & performance, slechter draaien van de motor en eventueel foutcodes in het motormanagementsysteem).

✓ Er komt een ratelend geluid uit het bovendeel van de motor door overmatige lager speling op de as(sen) van de VANOS.

✓ VANOS magneetkleppen raken defect waardoor de plunjers/zuigers niet meer aangestuurd worden.

HOE HERKENT U VANOS PROBLEMEN?

Indien u in het bezit bent van een BMW 6 of 8 cilinder (benzine) van het bouwjaar 1993-2006 die meer dan 60.000 km heeft gereden, dan heeft uw VANOS problemen waarvan U vermoedelijk niet op de hoogte bent.

DE PROBLEMEN / SYMPTOMEN KUNNEN ZIJN:

✓ Verhoogd brandstofverbruik (tot 10%).
✓ Verminderd koppel en vermogen, met name in het gebied tot 3000 rpm.
✓ Inhouden/schokken van de motor in de lagere belasting/toerengebieden.
✓ Ratelend motorgeluid, komend uit het bovenste deel van de motor.
✓ Ongelijkmatige vermogensafgifte bij een toenemend toerental.
✓ Slechte en onregelmatige stationair loop.
✓ Slecht wegrijdgedrag/bokken door verminderd vermogen met name bij ingeschakelde airconditioning.
✓ Stationair “halen” of zelfs volledig afslaan van de motor bij koud weer (M52TU 1998-2000).
✓ VANOS foutcodes in het motormanagement.